Energi & miljø

 1. Klimaråd: Sådan skal energiafgifterne reformeres
  Klimarådet anbefaler, at de høje og meget forskellige energiafgifter i Danmark skal erstattes til én enkelt afgift på drivhusgasudledning efter princippet om, at forureneren skal betale for den skade, forureningen forvolder.
 2. Verdens første søstjernefabrik opføres i Skive
  Søstjerner skal omdannes til fiskemel og blandes i økologisk dyrefoder som proteinkilde. Samtidig løser fabrikken et stort problem for Limfjordens blåmuslinge-produktion.
 3. Energistyrelsen: Flere fossile brændsler i transporten på trods af vækst i elbiler
  I den seneste basisfremskrivning af energiforbruget i Danmark har Energistyrelsen regnet med flere elbiler i 2030. Men selv om biler generelt bliver mere brændstofeffektive, så vil brugen af de fossile brændsler i transporten fortsat stige.
 4. Maritim klimaaftale er hverken teknisk eller ambitiøs
  IMO er blevet enig om en klimaaftale for skibsfarten. Men forhandlingerne fokuserede for lidt på de teknologiske muligheder og for meget på storpolitik, mener Danske Maritime.
 5. Fjernvarmekunder betaler regningen for udbredt rentefidus
  Konkrete millionregninger er godkendt, og flere venter. Men det kunne være stoppet helt i 2012, mener ekspert.
 6. Ny fremskrivning kridter banen op før energiforlig
  En ny såkaldt basisfremskrivning af situationen i 2030 viser, at vores CO2-regning bliver større, og at energiforbruget stiger mere og mere – hvilket betyder, at det kræver endnu mere vind og sol eller flere besparelser at nå målet om 50 pct. VE.
 7. Rapport: Datacentre vil stå for en tredjedel af Danmarks elforbrug
  Ni store datacentre vil fra 2040 sluge enorme mængder el, men til gengæld levere store mængder overskudsvarme.
 8. VIDEO: Nordmænd slæber 339 meter høj platform ud gennem fjord
  Statoil begynder nu en spektakulær og nøje planlagt sejltur med en 339 meter høj produktionsplatform ud af en norsk fjord og op gennem Norskehavet.
 9. Skatteminister: Vi vil sænke den generelle elafgift så meget som muligt
  Ifølge skatteminister Karsten Lauritsen vil regeringen foreslå markante ændringer af energiafgifterne og i særlig grad omkring elafgifter i udspillet til et nyt energiforlig.
 10. Usikre klimaprognoser kræver flytbare huse
  Fremtidens klimaforhold er så svære at spå om, at ­Foreningen af ­Rådgivende Ingeniører overvejer, om man skal til at bygge fleksible, flytbare bygninger med kortere levetid.
Thursday the 19th. Gruppen mod atomaffalds depot i Struer kommune