Energi

 1. Ny elektrolysecelle skal gøre ammoniak til fremtidens brændstof
  PLUS. Haldor Topsøe har udviklet en ny version af en elektro­lysecelle, som kan gøre ammoniakproduktion fra sol og vind langt mere effektiv og dermed billigere.
 2. Energiselskab tester sten-energilager i skala 1:3000
  Frem til sommer skal et pilotanlæg på DTU Risø teste lagerevne og varmefordeling i et diabas-stenlager, som skal opvarmes til 600 grader af vindmøllestrøm. Pilotanlægget blev indviet i dag.
 3. Ny formand for klimarådet: Alle skal med i klimakampen
  PLUS. Klimarådets nye formand holder kursen og opfordrer til handling for klimaet nu – med adresse både til politikerne, til virksomheder og til alle os private forbrugere
 4. Mobilstråling, der giver rotter kræft og CO2-fangst på kulkraftværker
  Dyr CCS-teknologi, hvor man fjerner CO2 fra kulkraftværker, bliver måske genoplivet, og en stor undersøgelse viser, at mobilstråler kan give rotter kræft.
 5. Vindmøllestøj øger risiko for søvnproblemer og depression hos ældre
  PLUS. Sidste delundersøgelse af vindmøllestøj og dens helbredseffekter viser en sammenhæng mellem støj fra vindmøller over 42 dB(A) og udstedelse af sovemedicin og antidepressiver til beboere over 65 år.
 6. Amerikansk skiferolie buldrer frem
  Verdens olieproduktion vokser. Det gælder særligt USA’s skifferolieproduktion. Især plastindustrien og flytrafikken kommer til at drive den forøgede efterspørgsel mod 2024.
 7. Politikere valgte den billigste placering til Danmarks største havmøllepark
  Med placeringen af Danmarks største havmøllepark i Nordsøen ud for Thorsminde har politikerne valgt den placering, der gav den billigste havmølle-strøm.
 8. Forsker om vindmølle-modstand: Industrien glemmer at tænke på forbrugerne
  PLUS. Seniorforsker Kristian Borch fra DTU mener, at også vindmølleindustrien har et ansvar for at designe vindmøller, så de bliver socialt accepteret.
 9. Smal modstand trumfer den brede opbakning til vindkraft
  PLUS. Projektudviklere oplever i stigende grad, at stor lokal modstand ikke afspejler flertallets holdning i samme lokalområde.
 10. Ja til grøn energi – nej til mølleudsigt: Hvor skal landmøllerne stå?
  PLUS. Samtidig med at politikerne har besluttet, at al strøm i 2030 skal være grøn, er det i de senere år blevet stadigt sværere at få lov af kommunerne til at opstille vindmøller på land.
Thursday the 21st. Gruppen mod atomaffalds depot i Struer kommune