Energi & miljø

 1. Toprådgiver siger god for at bruge bidræber-pesticid trods forbud
  Miljøbevægelsen er i chok og frygter, at EU-forbud bliver gennemhullet som en si, efter at EU's rådgivende ekspertorgan Efsa har sagt god for at tillade neonikotinoider på markerne i en række lande, fordi der ikke er andre måder at bekæmpe skadedyr på.
 2. Forsvindende lidt mikroplast i norsk drikkevand
  Mens Danmark er på vej med sin undersøgelse af plast i drikkevandet, er Norge færdig med sin. Og den beroliger DTU-professor.
 3. Energiprofessor: Storskala geotermi giver kun mening, hvis det kan udnytte billig vindstrøm
  Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet kalder det virkelig positivt, at store spillere som A. P Møller går ind i geotermisk varme, men advarer mod at man skaber et konstant elforbrug
 4. Miljøstyrelsen flår legetøj af hylderne: 100 pct. af de testede er ulovlige
  To forskellige test-scenarier med legetøjsproduktet squishies har vist, at legetøjet indeholder stoffer, der kan være både skadelige for leveren, irritere øjnene og genere lungerne hos børn.
 5. Lange vindmøllevinger skal bygges i kompositmaterialer
  Tendensen mod stadigt længere vinger får DTU og vingeproducenten LM Wind Power til at arbejde tæt sammen om nye kompositmaterialer, der er lettere, stivere og bedre kan modstå revner.
 6. Efter Fukushima: Radioaktive mikropartikler findes 40 km væk
  En ny målemetode viser, at radioaktive, cæsiumholdige mikropartikler i stort antal findes i jorden op til 40 km fra atomkraftværkerne. Det overrasker forskerne.
 7. A.P. Møller vil bore efter grøn fjernvarme
  Selskabet ser stort potentiale i geotermi og vil tilbyde kommuner med egnet undergrund geotermisk varme til en fast lav pris, der kan konkurrere med prisen på varme fra afgiftsfri biomasse.
 8. Novos restaffald leverer naturgas til 5.000 husstande
  300.000 ton restprodukter fra Novo Nordisk og Novozymes omdannes nu i Østdanmarks største biogasanlæg.
 9. Efter forureningsrapport: Regionerne kan glæde sig til flere penge til jordrensning
  Både Venstre, Socialdemokratiet og SF er klar til at afsætte flere penge til oprydning af forurenede grunde. Samtidig kalder SF ministeren i samråd for at presse på for hurtigt at få sat gang i oprydning.
 10. Bål til Sankthans forbydes i København
  Grundet den lange periode uden regn, er det blevet så tørt, at Hovedstadens Beredskab har nedlagt totalt afbrændingsforbud i hele København. Dermed er årets Sankthansbål aflyst.
Thursday the 21st. Gruppen mod atomaffalds depot i Struer kommune